fredag 20. mars 2015

Maratona di Roma


På søndag skal 75 norske kvinner fra FemiRoma løpe 42 kilometer gjennom Romas gater i Roma Maraton. Mange av disse deltar i et maratonløp for første gang, de har trent og motivert hverandre gjennom et helt år. I morgen stiller de på startstreken i sine rosa trøyer og rosa joggesko.FemiRoma (Foto: FemiRoma)


FemiRoma er et inspirasjonsnettverk for kvinner etablert våren 2013 av Vibeke Bjerg. Et nettverk der alle kvinner er velkomne. Her er det kvinner fra alle sosiale lag, med ulike fysiske og psykiske forutsetninger. Vibeke ønsker å motivere kvinner til et aktivt liv og å få sofasliterne til å trene sammen i fellesskap. Hun vil at kvinner skal tørre å sette seg "hårete mål" som for eksempel å gjennomføre et maraton, et mål som er så til de grader utenfor de flestes komfortsone. FemiRomas medlemmer utfordrer egne grenser, og de motiveres til samhold og engasjement. De trener hardt mot ett felles mål: nemlig å klare å løpe, jogge, "gogge" eller gå 42 kilometer i Roma Maraton på under syv timer. 


Årets maratonløype i Roma (Foto: via)


Nettverket FemiRoma teller ca 1200 kvinner og er i vekst, målet er å nå 5000 medlemmer i 2016. Hvert år skal de reise til Roma for å bli med på Roma Maraton. Men, også delta i andre maraton i andre land. Nye løpeplaner er lagt frem til 2019 med blandt annet NY Maraton. FemiRoma dreier seg ikke bare om løping, men også om vin, mat, hygge, nye vennskap og sosialt samvær. I løpet av Roma-oppholdet er det lagt opp til utflukter, kulturarrangementer, vinsmaking og middager, så her er det noe for enhver smak.


Glade FemiRoma-løpere over målstreken i fjor (Foto: FemiRoma)


Mitt Roma heier på alle dere flotte og entusiastiske damer i FemiRoma og ønsker dere et fantastisk maraton i verdens flotteste by!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar