lørdag 31. desember 2011

Mitt Roma

Hver gang jeg er i Roma prøver jeg å huske hvordan jeg finner tilbake til de stille oasene noen meter fra "tråkket", de hyggelige hull-i-veggen-stedene, den beste kaffen, de morsomste barene, mine favoritt kirker, de bortgjemte fontenene, isbarene, det nye MAXXI- museet, De snakkende statuene og den fantastiske kunsten som kan ses overalt helt gratis, uten kø! Ja, for Roma kan by på det meste!
En vegg i en sidegate til via del Corso. Foto: Marianne/Mitt Roma


Planen med bloggen Mitt Roma er å skrive om steder jeg har lyst til å komme tilbake til. Jeg vil prøve å skrive om et Roma det ikke nødvendigvis står så mye om i guidebøkene.
En sarkofag omgjort til fontene. Foto: Marianne/Mitt Roma


............og kanskje du får lyst til å reise til Mitt Roma!


Vittoriano og Santa Maria in Aracoeli. Foto: Marianne/Mitt Roma


Litt om meg
Har vært i Roma mange ganger, både som turist og kunsthistoriestudent. 
Har peiling på: romersk antikk- og tidlig-kristen kunst
og kan en del om romersk antikk historie og romersk renessanse- og barokkmaleri.  
Interessert i: film, teater, historie, religion og litteratur. 
Er veldig glad i: å finne små steder med god mat og vin.
Elsker: Prosecco 


I mars skal jeg studere "Den augusteiske gullalder"Det norske Instituttet i Roma i fem uker. En leilighet med balkong i Trastevere er allerede leiet. Ser frem til å bo i Roma så lenge, da kan jeg virkelig bli kjent med byen på en annen måte. Selvom romerne sier, Roma non basta una vita - et menneskes levetid er ikke tilstrekkelig til å lære Roma å kjenne, har jeg en lang liste over steder jeg skal oppsøke og skrive om. I påvente av "ferske" Roma-innlegg, vil jeg dele litt forskjellige stoff om romersk mytologi og antikke guder, kristendom og paver, om gamle og nye museer og andre temaer jeg kommer på og kan noe om.....  
Piazza della Rotonda . Foto: Marianne/Mitt Roma
Takk for at du kom hit. Hvis du har tips eller kommentarer, del gjerne her eller send meg en e-mail til mittromablogg@gmail.com


8 kommentarer:

 1. hurra, jeg gleder meg til å lese! lå simen ekerns bok om roma under treet i år? hvis ikke anbefaler jeg at du kjøper den straks! veldig spennende lesning. godt nytt år fine marianne! og lykke til med bloggeriet :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk Christin, hyggelig at du følger meg! Ja, jeg har lest Roma-boken til Simen Ekern. Hans bok førte meg til Pasolinis filmer, har nettopp sett "Mamma Roma" fra 1962, som viser et litt annet Roma enn for eksempel i Fellinis "La Dolce Vita". Godt Nyttår!
  .

  SvarSlett
 3. Ingrid F1/06/2012

  Henger meg på, både som Roma-elser (var der nå i Rom(a)julen) og leser av Ekerns siste bok mens der! Denne siden legger jeg i favoritter Marianne - vi tuslet rundt da det ikke var noe vi måtte se, men ville se "alt" som kom langs vår vei - da er Roma slik et skal være! Rakk allikevel noen høydepunkt, også Borghese-museet - her er det lrt å tipse om billettkjøp på nettet nesten en uke i forkant - og med medbragte billetter, ikke no problem! Ellers bodde vi denne gang i leilighet i Ghetto, også en spennende del av Roma. Følger deg! :-)

  SvarSlett
 4. Hyggelig at du følger meg :-)
  Enig med deg at det er lurt å opplyse om nett-billettkjøp på Borgehese- museet. Det kommer en utstilling der som jeg snart skal skrive om og da legger jeg ved nettlinken!

  SvarSlett
 5. Bestillinger/prenotazioni til Galleria Borghese kan gjøres på +39 06 32810 eller på nettet via ticketeria.it. Bør kanskje gratulere deg her også, Marianne, med denne fine bloggen! Hurra!

  SvarSlett
 6. Wencke1/26/2012

  Som du muligens vet har jeg aldri vært i Roma, men nå er det snart på tide, og i mellomtiden gleder jeg meg til å følge med deg her.

  SvarSlett
 7. Hyggelig at du følger med her, kanskje kan jeg friste deg til et Roma-besøk veldig snart!

  SvarSlett
 8. Wencke1/29/2012

  Ja, det er så på høy tid å ta seg en tur at jeg nesten føler at det er for sent, at siden jeg drar først nå, blir jeg nødt til å bo der et helt år for å ta igjen det forsømte... Men nå skal jeg jo først jobbe i København frem til påske og være med på å løse mord og forbrytelser, og i mellomtiden skal jeg lese den Ekern boken og drømme meg nedover, og kanskje finne frem noen gamle Scola filmer, - "Terrasen" for eksempel som jeg har liggende her usett.

  SvarSlett