onsdag 9. mai 2012

Åtte restauranter i Trastevere1. La Tana de Noantri
Tradisjonell romersk trattoria med god mat, prisene ok på tross av at stedet ligger rett ved Santa Maria in Trastevere. Fint å sitte ute til lunsj - mange utebord.

Via della Paglia 1-3. (til høyre for kirken Santa Maria in Trastevere) Tel: 06 580 6404.
Åpningstid: pranzo (lunsj) 12.00-15.00 og cena (middag) 19.00-23.30. Stengt tirsdager.
www.latanadenoantri.it

La Tana de Noantri (Foto via)

2. Paris in Trastevere
Romersk-jødisk kjøkken av ypperste klasse. En klassisk restaurant med klassiske retter som carciofo alla romana (artisjokker på romersk vis). Hyggelig betjening og stort vinkart. Fint å sitte ute og peis inne til kaldere dager, en hel-års-restaurant! 

Piazza San Calisto 7/A. Tel: 06 581 5378.
Åpningstider: 12.30-15 og 19.45-23. Stengt søndag middag og mandager.
www.ristoranteparis.com


Carciofo alla romana (Foto: Luciano Pignataro)


3. Romolo - nel Giardino della Fornarina
En romersk institusjon, ved Porta Settimiana. Stedet skal ha vært hjemmet til La Fornarina, Rafaels elskerinne og modell. Her pleide også den populære poeten Trilussa spise og drikke. Den idylliske bakhagen er stedet å sitte om sommeren, men det er også hyggelig inne. Dette er en klassisk restaurant med hyggelig og flink betjening og deilig mat. 

Via Porta Settimiana 8. Tel: 06 581 8284.
Åpningstider: 12.00-15.00 og 19.00-23.00. Stengt mandager.
www.ristorantefornarina.it

Porta Settimiana og Romolo (til høyre) (Foto: Marianne/Mitt Roma)

4. Glass
Moderne design i to etager midt i pittoreske Trastevere. Her har de gourmet mat med Michelin-stjerne (i 2010!), men kontrasten mellom gammelt og nytt gjør at stedet har en hyggelige atmosfære. Dyr, se meny her!

Vicolo del Cinque 58. Tel: 06 583 35903.
Åpningstider: middag fra kl 20.00 - 23.30. Stengt mandager.
www.glass-hostaria.com


Glass (Foto: via)


5. Dar Poeta (pizzeria)
Et av Trasteveres mest populære pizzeriaer og her hedrer de poeten Giuseppe Belli, som skrev sonnetter på romersk dialekt. Pass på å si navnet ditt til servitøren i døren, han styrer køen effektivt om kvelden. Her er det trangt og travelt, få utebord. Pizza-skorpen er litt tykkere enn de tynne romerske, fordi deigen lages av sammalt mel og den heves over lang tid uten gjær - veldig godt! 

Vicolo del Bologna 45. NB: vanskelig å finne, i en sidegate, bruk kart! Tel: 06 588 0516. (NB: ingen bordbestilling)
Åpningstider: fra kl 12.00 alle dager.
www.darpoeta.com


Dar Poeta (Foto: Marianne/Mitt Roma)


6. Pannatone - Ai Marmi (pizzeria)
Beste romerske pizzaen i Trastevere! Ligger ikke så idyllisk til, men midt i den trafikkerte Viale di Trastevere.  Få utebord, men stort inne. Kjent som obitorio (likhuset), på grunn av de hvite marmorbordene. Billig og åpent til 02.00!

Viale di Trastevere 53-55. tel: 06 580 0919.
Åpningstid: 18.30 - 02.00. Stengt tirsdager.

Ai Marmi (Foto: via)7. Da Augusto
Et veldig populært og billig trattorie på piazza de'Renzi, den samme familien har drevet her siden 1954. Du får ett glass - til vann og vin, maten er enkel og tradisjonell. Regningen blir skrevet på papirduken og de er kjent for sin Tiramisù. Alltid lang kø og ganske brysk betjening. Kanskje litt oppskrytt! Er det noen som har meninger om denne institusjonen - god/dårlig - jeg klarer ikke å bestemme meg?

Piazza de'Renzi 15. Tlf: 06 580 3798
Åpningstid: 12.30-15.00 og 20.00-23.00


Augusto (Foto: via)


8. Da Enzo
Litt unna turiststrømmen mot Isola Tiberina, lite, billig og hyggelig med noen få bord ute i gaten. Ligger i nærheten av den vakre kirken Santa Cecilia in Trastevere. Se omtale av Da Enzo her

Via dei Vascellari 29. Tel: 06 581 8355 (NB ingen bordbestilling!)
Åpningstider: 12.30-15.30 og 19.30-23.30. Stengt søndager.
www.daenzoal29.com

Da Enzo (Foto via)


Vær oppmerksom på at det er ikke alltid at restaurantenes åpningstider stemmer med det de oppgir på nettsidene sine, tidene kan være sesongavhengige! De fleste holder også stengt noen uker eller i hele August, da er det ferie.


Buon appetito!

2 kommentarer:

  1. Kjære Marianne!
    Én kommentar her er ikke lett ;-) - alle er jo naboer av meg (og også av deg!). Jeg har ikke vært alle stedene (noen er nesten FOR nære!), men det kan jo komme - etter dine innlegg! For meg er Paris og Da Enzo de beste, selv så forskjellige de er. Begge steder har utsøkt mat, mens lokalene er ganske ulike. Jeg trives svært godt i "hullet i veggen", hos det særdeles enkle Da Enzo, de tre søsknene som driver det nå, er alle ekstremt sympatiske og herlige mennesker, og maten er gjennomtenkt biologisk, kjennes nær og riktig! Hos Paris hadde vi sist en kelner som glemte alt, og han skjønte det ikke en gang, men når han smilte unnskyldenede, var alt glemt fra vår side også. Du spør om Da Augusto. Når jeg har vært alene, har det vært greit å spise lunch utendørs. Det går bra. Ellers bør man være flere, man blir plassert ved bord så tett at det kan kjennes intimt - men også morsomt. Den unge mannen er ikke blid, men jeg har fått veldig god kontakt med den unge, mørke jenta. Hun skjønner at jeg trenger to glass, for eksempel, jeg vil ha ett glass til vin, og ett til vann! ;-) Hun har også sørget for mørklegging av lokalet og servering av kake med lys da vi hadde en ung studine som vi ønsket å feire da vi var der. For øvrig er husets vin etter min mening udrikkelig, men de har noen andre flasker på hyller høyt på veggen. Det krever at jeg selv må reise meg og ta den/dem ned, men det er helt ok, det! ;-)

    SvarSlett
  2. Takk for fine tilbakemeldinger Terje! ifølge David Downies "Food Wine Rome" (fra 2009) er det søsknene Sandro og Anna som eier og driver nå, han sier "they've left things largely unchanged and unadorned. There are linoleum-topped wooden tables, cane chairs and zigzag patterned tiles on the floors. Cheap, cherry and full of regulars."

    SvarSlett