mandag 12. november 2012

Leie i Roma


Å leie leilighet i Roma er ikke så vanskelig, det finnes mange seriøse nettsteder som har leiligheter i alle størrelser og prisklasser ofte inndelt på områder eller rioni. Se nederst for webadresser. 


Foto: Marianne/Mitt Roma

Jeg har leiet leilighet i Roma flere ganger, og etterhvert har jeg også tatt kontakt med nordmenn som eier leilighet i Roma og omegn. Når de ikke bruker leilighetene, leier de ut til venner og kjente. Her er tre leiligheter til leie eid av nordmenn:

1. I Trastevere:

Idylliske Trastevere trans Tiberim (som betyr over Tiberen), var opprinnelig et boligstrøk for innvandrere og frigjorte slaver, særlig jøder, syrere og egyptere, som kom til Roma i republikansk tid. I keisertiden ble Trastevere et landbruksområde med bondegårder og vingårder, med landlige villaer og parker for aristokratene. I dag består denne sjarmerende bydelen av trange gater, små plasser og middelalder-kirker. Mange mener dette er Romas vakreste bydel, med mange hyggelige restauranter. Jeg har skrevet flere ganger om Trastevere her på bloggen, se her.Santa Maria in Trastevere (Foto: xaxor)
Trange sjarmerende smug i Trastevere (Foto: xaxor)

Leiligheten som kan leies, har en 50 m2 privat terrasse, med beliggenhet midt i Trastevere. Her er det soveplass til 2-4, ett soverom m/utgang til terrassen og mulighet til sovesofa i stuen. Stue med spiseavdeling, kjøkken, bad, Wi-Fi, vaskemaskin. Den velutstyrte koselige leiligheten på 37 m2 har håndklær, sengetøy, kjøkkenutstyr og håndbibliotek for Roma og Italia.Den fantastiske takterrassen Foto: eier
Stuen (Foto: eier)

For mer informasjon/leie kontakt Øyvind:
oyvind.e@online.no2. I Flaminio:

Flaminio har navnet sitt fra den antikke veien Via Flaminia, bygget av Gaius Flaminius, den går tvers gjennom bydelen og over den historiske Ponte Milvo og videre nord-øst over Apenninene til Adriaterhavet.


Utsikt fra leiligheten (Foto: eier)


Leiligheten til leie er 60 m2 i 8 etage med fantastisk utsikt. Den ligger i Viale Pinturicchio, rett ved Maxxi-museet, et fantastisk nytt museum som jeg har skrevet om her på bloggen (se her). Litt lenger bort ligger det flotte Auditorium Parco della musica som er tegnet av Renzo Piano.  Her er det konserter, teater, balett, kafé, bar, bokhandel med musikkavdeling. I området er det også et innendørs matmarked Mercato Coperto, med fisk, kjøtt og all verdens frukt og grønnsaker, og hver fredag har Mercato Villaggio Olimpico åpent med "ting og tang" og mat. Se kart hvor disse tipsene er merket av her.Spisestue (Foto: eier)
Kjøkken (Foto: eier)
Bad (Foto: eier)

Leiligheten har fire sengeplasser, et soverom med dobbeltseng og en stue med sovesofa. Nytt velutstyrt kjøkken, med spiseplass, i tillegg er det nytt bad. Trådløst internett, sengetøy og håndklær er inkludert. Det er 5-10 minutter med trikk (linje 2) fra Piazza Mancini til sentrum (Piazzale Flamino/Piazza dell Popolo) eller ca 20 minutter å gå.

For mer informasjon/leie kontakt Kristin:
krimannino@gmail.com


3. I Santa Marinella (ved kysten utenfor Roma)


Hva med å leie en leilighet i Santa Marinella, 6 mil nord for Roma, og kombinere livet ved havet med alt det Roma har å by på. Leiligheten ligger i Santa Marinellas eldste hus, et gammelt Palazzino, ved byens hyggeligste piazza i den eldste bydelen. Santa Marinella er en typisk italiensk kystby, som først og fremst er en rolig ferieby for romere i tillegg til ca 15.000 fastboende.Utsikt fra verandaen (Foto: eier)
Stue med arbeidsplass og peis (Foto: eier)Selve leiligheten inneholder stue med peis og en liten veranda med en fantastisk utsikt over havet som ligger bare 50 meter unna (nærmeste badestrand ligger ca 5 minutter fra huset). Et stort innholdsrikt kjøkken, med alt du trenger av kjøkkenutstyr og kokebøker. Her kan du dekke til ti personer rundt det gamle toscanske bordet. To soverom med plass til 4 personer, med bad til hvert rom, det ene med badekar. I hagen rundt huset er det egen innelukket og avlåst pergola (et uterom i hagen) med utepeis, spisebord og solstoler. Fri internettilgang. Bare et par minutter fra huset ligger det tre gode restauranter, i tillegg til slakterbutikk, fruktbutikk etc. Togturen fra Roma tar ca 35-40 minutter og det tar 35 minutter med bil fra Flyplassen.

Kart 
Les om leiligheten i Aftenposten
For mer informasjon/leie kontakt Nina:
reiersen@ladv.no

Andre nettsteder for leie i Roma:

Sov i Roma drevet av norske Tine Bull
Det Norske Institutt i Romas anbefalinger for studenter: http://www.hf.uio.no/dnir
Angeli's Househttp://www.angelishouse.it
Home Awayhttp://www.homeaway.com
Flat in Romehttp://www.flatinrome.it
Rome Sweet Homehttp://www.romesweethome.com

5 kommentarer:

 1. Hei, Marianne! (Så liten skrift det blir da!)
  Tester nå ditt nye kommentaropplegg. Jeg har vært i to av leilighetene, den første og den siste. Begge er lekre, og har seriøse utleiere. Av de andre nettstedene har jeg hatt dårlig erfaring med én, men for andre har kontakten gått greit. Dette var testen, Marianne. Keep up the good work! Du har alltid noe interessant å by på!

  SvarSlett
 2. Ja, alle tre utleierne er seriøse! Takk for testingen, var det lettere å kommentere uten alle små bokstaver og tall som må gjengis?? Har slått av denne funksjonen, kanskje er det lettere å skrive inn kommentarer da :-)

  SvarSlett
 3. Ja, det er lettere. :-)
  Ellers må jeg si at det som varmer mitt hjerte mest, er å se formiddagssolen skinne på skrå inn over Piazza Santa Maria in Trastevere, inn over appelsinbaren - og inn i stuene i husene ... selvfølgelig!
  Hvilken plass! Og hvilke ulike "uttrykk" den har i løpet av et lite døgn ... Utrolig! Fantastisk!

  SvarSlett
 4. Hei! Så fin og nyttig blogg. Jeg er i Trastevere nå, skal være her til mandag og bo på et B&B. Hva koster det å leiel leiligheter her? Takk for nytttige tips om resturanter og barer, skal sjekke noen ut en dag.:)

  SvarSlett
 5. Tusen takk Anita! Jeg har leiet noen ganger, men har blitt irritert over at utleieselskapenen ikke alltid holder hva de lover. Prisene varierer etter sesong, hvor mange og hvor lenge du har tenkt å leie. Du kan sjekke på linkene jeg har lagt inn i innlegget over. De to leilighetene jeg har skrevet om i Roma (én i Trastevere og én i Flamino) leies begge ut av norske seriøse folk som også bruker leiligheten selv, det syns jeg er en fordel! Lykke til :-)

  SvarSlett