søndag 24. mars 2013

Noen hoteller i Romas centro storico.....


Å finne overnatting i sentrum av Roma kan være en utfordring, særlig i høysesongen, og det er det nesten hele året!  Bare januar, februar, mars og august er de minst populære månedene. Roma er dessverre heller ingen billig hotellby og det italienske stjernesystemet kan forvirre. Fem stjerner betegner toppen av comfort og fasiliteter og et enstjernes eller pensione har få fasiliteter, men stjernene indikerer ikke hvor sjarmerende hotellet er. Her har jeg funnet frem til noen hoteller i Romas historiske sentrum, noen har jeg bodd på selv andre har jeg lyst til å prøve:

Femstjerners:

Hotel de Russie 
Ligger like ved Piazza del Popolo i Via del Babuino nr. 9 og regnes som Romas topphotell i sentrum. Hotellet er moderne innredet og har spa, bar inne og ute og hage med restauranten Le Jardain de Russie. Alt er dyrt og deilig!
www.hotelderussie.it

Resepsjonen til Hotel de Russie (foto: Hotel de Russie)


Hotel d'Inghilterra
Et palazzo fra det 17. århundre like ved handlegaten Via Condotti og Spansketrappen i via Bocca di Leone nr. 14. Du får en følelse av engelsk atmosfære i "Grand Tour-stil", med en hyggelig bar som kan minne om en engelsk "gentlemans club" blandet med italiensk dekor.
www.hoteldinghilterra.warwickhotels.com 


Hotel d'Inghilterra (Foto: Hotel d'Inghilterra)


St Georg
Ligger i den romantiske Via Giulia i nr. 62. Gaten ble anlagt på 1500-tallet og var den første renessansegaten som skar igjennom Romas virvar av smug fra middelalderen. Dette hotellet har moderne innredning med spa og takterrasse med bar, restaurant og cigarloung.
www.stgeorgehotelrome.com


Hotel St. George (Foto: Hotel St. Georg)

Firestjerners:

Hotel Mozart 
Ligger på hjørnet av Via del Corso med inngang fra den lille og skjermede sidegaten Via dei Greci nr. 23B, like ved Piazza del Popolo. Hotellet har takterrasse på to plan, det ene med solstoler, det andre med en liten bar som serverer småretter og med utsikt mot Medici-villaen og Picino-hagen.
www.hotelmozart.com


Takterrassen til Hotel Mozart (Foto: Hotel Mozart)Albergo Nazionale a Montecitorio 
Ligger ved siden av parlamentsbygningen på Piazza Montecitorio.
Her er det preg av en svunnen tid med mørke trepaneler og marmorgulv og gammeldags bar.
www.nazionaleroma.it


Hotel Nazionale (Foto: Hotel Nazionale)

Hotel Ponte Sisto 
Ligger rett ved Ponte Sisto og Tiberen i Via dei Pettinari nr. 64. Her er det marmorgulv, glassfoajé og et flott gårdsrom med palmer. Fra takterrassen er det en imponerende utsikt.
www.hotelpontesisto.it

Palmehagen - Hotel Ponte Sisto (Foto: Hotel Ponte Sisto)


Hotel Scalinata di Spagna 
Ligger på toppen av Spansketrappen på Piazza Tinita dei Minti nr. 17. Et lite familiedrevet hotell der du spiser frokost på takterrassen. Et familievennlig hotell med mulighet til ekstra senger på rommet og to av rommene har privat uteplass.
www.hotelscalinata.com/eng


Hotel Scalinata di Spagna (Foto: Hotel Scalinata di Spagna)


Trestjerners:

Albergo Cesàri
Hotellet er bygget på 1700-tallet i renessansestil og ligger vegg i vegg med søylerekken fra Hadrians tempel på Piazza di Pietra i via di Pietra nr. 89A i nærheten av Pantheon.
www.albergocesari.it

Albergo Cesàri (Foto: Albergo Cesàri)


Hotel Adriano 
Deler av hotellet er i et 1600-talls palazzo og ligger litt bortgjemt i Via di Pallacorda 2 i en rolig smågate mellom Piazza Navona og Ara Pacis. 
www.hoteladriano.com


Hotel Adriano (Foto: Hotel Adriano)


Albergo Abruzzi 
Ligger på Piazza della Rotonda nr. 69 og de aller fleste rommene har utsikt mot Pantheon. Et lite hotell med fantastisk beliggenhet, men her er det ikke frokost-rom eller takterrasse, du spiser ute på cafeen rett over plassen (frokost inkudert i prisen). Hvis du ønsker ro er ikke dette hotellet for deg! For meg som liker alle Romas lyder - elsker dette hotellet - herfra er det kort vei til alt og hotellets ansatte er fantastisk hyggelige!
www.hotelabruzzi.it

Albergo Abruzzi (Foto: Marianne/Mitt Roma)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar