søndag 22. juni 2014

Ai Monasteri


Roma har butikker for enhver smak, her er det noe for alle! Min yndlingsbutikk er den søte Ai Monasteri, som ligger rett ved Piazza Navona, de selger produkter laget av munker. Kanskje ikke så veldig trendy, men vareutvalget ser du garantert ikke mange andre steder. Butikken ble grunnlagt i 1894 av Nadi-familien. I fire generasjoner har de drevet med import og salg av urter og medisiner. Her selges vin, likør, grappa, eliksir/legemidler, olje, eddik, syltetøy, honning, te, kosmetikk og sjokolade. Alt er basert på gamle munke-oppskrifter og laget i klostre over hele Italia!
 
Ai Monasteri (Foto: Marianne/Mitt Roma)Vareutvalget er enormt og her finner du produkter som: Elixir dell'Amore ("kjærlighetsdrikk"), eller Elixir di lunga giovinezza ("ungdomsdrikk"), eller Elixir della felicita ("lykkedrikk") eller likøren Balsamo Francescano fra franseskanerklosteret S. M. del Paradiso, hvor oppskriften kan dateres tilbake til 1400-tallet. 

Litt av vareutvalget i Ai Monasteri (Alle foto: Marianne/mitt Roma)


Hver gang jeg er i Roma prøver jeg å gå innom denne perlen av en butikk. Til nå har dette vært vanskelig, fordi de bare hadde åpent noen ettermiddager i uken. Men, noe har skjedd og til glede for kundene er butikken nå pusset opp, flere er ansatt og åpningstidene er mer turistvennlige!

Ai Monasteri (Foto: Marianne/Mitt Roma)


Praktiske opplysninger

Adresse: Corso Rinascimento 72 (rett ved Piazza Navona) kart her
Åpningstider: alle dager untatt lørdag og søndag kl. 10.30-19.30
Websalg: her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar