søndag 8. juni 2014

Første Pinsedag i Pantheon


La pioggia di petali di rose heter den vakre begivenheten som skjer i Pantheon første pinsedag hvert år. Etter endt messe klatrer fem brannmenn opp til toppen av Pantheons 43.3 meter høye kuppel og kaster ned tusenvis av roseblader gjennom den 8.92 meter vide oculus.Roseregn i Pantheon første pinsedag (Foto: via)Regnet av roseblader skal symbolisere Den hellige ånds nedstigning på første pinsedag. Samtidig synges hymnen Veni Creator Spiritus når rosebladene sakte faller ned og legger seg som et rødt teppe på Pantheons marmorgulv. Roseregn i Pantheon (Foto: via)Første pinsedag er alltid 49 dager (syvende søndag) etter Jesus stod opp fra de døde første påskedag. Navnet pinse kommer av det greske ordet pentecoste som betyr femtiende. Denne dagen er til minne om at Den hellige ånd steg ned til apostlene:

"Da kom det med ett en lyd fra himmelen som når et veldig stormvær farer fram, og fylte hele huset der de satt. Og det viste seg for dem tunger likesom av ild, som delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt med Den hellige ånd, og de begynte å tale i andre tunger, alt ettersom Ånden gav dem å tale." (Apostlenes gjerninger 2:2-4)

Apostlene begynte å snakke fremmede språk slik at de tilstedeværende, uansett nasjonalitet, forstod det som ble sagt. Dette underet og apostlenes forkynneelse på første pinsedag blir sett på som kristendommens tilblivelse. Fargen rød symboliserer glede og ilden fra Den hellige ånd. Rosegulvet i Pantheon (Foto. via)


Neste år feires første pinsedag den 24. mai, så er du i Roma da, er det verdt å få med seg denne magiske feiringen i Pantheon!  


Pinsemesse foran alteret i Chiesa Santa Maria dei Martiri i Pantheon Foto: via

2 kommentarer:

  1. Dit må vi dra en gang mamma! Jeg gleder meg til å se deg i morgen! :)

    SvarSlett