torsdag 19. april 2012

Tre pizzeriaer ved Piazza Navona,

kommer du sent risikerer du lang ventetid!I området vest for Piazza Navona, ligger tre av Romas populære pizzeriaer: Da Baffetto, Pizzeria La Montecarlo og Da Francesco. Her serveres det pizza romana, som skal være tynnere og mer crispy enn de napolitanske pizzaene. De beste pizzaene får du servert om kvelden, for da blir vedfyrte steinovner - forno a legna - tent opp. Elektriske ovner gir nemlig ikke det samme resultatet. 

Kø utenfor Da Baffetto (Foto: via)


Pizzaioliene kjevler deigen og hiver pizzaene inn og ut av ovnen på langskaftede bakespader. Serveringen foregår ofte i et hurtig støyende kaotisk tempo. Du sitter ved smale bord og det hender at du også må dele bordet med andre gjester. Serveringen kan være brysk og regningen kommer fortere enn du hadde tenkt, men tåler du alt dette får du et fantastisk romersk og billig måltid!  


Pizzaioliene i aksjon på da Baffetto


Praktiske Opplysninger

Da Baffetto: Har sitt navn etter eieren med bart!
Adresse: Via del Governo Vecchio 114.
Åpningstider: Daglig fra ca 18.30 - 01.00
Regnes som et av Romas beste pizzeriaer. Alltid lange køer, så kom tidlig! Bare åpent om kvelden og du kan ikke forhåndsbestille.

(Foto: Manfredi Luigi)

(Foto: via)


Pizzeria La Montecarlo: Drives av Baffetto familien. Et typisk romersk pizzeria, enkelt og ujålete.
Adresse: Vicolo Savelli 13.
Åpningstider: Tirsdag - søndag 12.30 -15.30 og 18.30 - 01.00
Stengt mandager
Webadresse: La Montecarlo
Anbefaling se link 

Foto: via

(Foto: via)

Da Francesco: Et veldig populært pizzeria på den bitelille hyggelige Piazza del Fico, verdt et besøk i seg selv. Under skyggen av fikentreet utenfor Bar del Fico (Piazza del Fico 24-25) sitter eldre menn og spiller sjakk. Denne bar og restauranten blir mer livlig og trendy utover kvelden, absolutt noe å tenke på hvis du ikke orker å stå i pizza kø. 
Adresse: Piazza del Fico 29  
Åpningstider: Daglig 11.50 - 14.50 og 19.00 - 00.45 
Tirsdager bare om kvelden og Pizza serveres bare om kvelden.


(Foto: Diana E)

(Foto: Laura C)


Tips: Alltid lurt å ha med kontanter når du skal ut og spise på små restauranter i Roma. Selv de få som tar kredittkort, forsøker å få deg til å betale kontant, med unnskyldninger om at det er noe i veien med maskinen eller liknende påskudd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar