Å bestille en romersk caffè....
Bar del Cappuccino har selvsagt verdens beste cappuccino (Foto: via) |
Eieren av den romerske Bar del Cappuccino i Gettoen, Luigi Santore, har en liste over trettitre varianter av caffè kundene hans vanligvis bestiller:
amaro (bitter)
ristretto (kort)
lungo (litt mer vann)
corto (ristretto)
alto (lungo)
macchiato (med en "melkeflekk")
molto caldo (veldig varm)
molto fredo (veldig kald)
decaffeinato (koffeinfri)
corretto (med en dråpe eau de vie)
doppio (dobbel)
doppio in tazza grande (dobbel i en stor kopp)
in tazza piccola (i en liten kopp)
americano (med mye vann)
cappuccino
cappuccino senza schiuma (uten skum)
cappuccino tiepido (lunken)
cappuccino decaffeinato
cappuccino con cacao
caffèlatte
latte macchiato (mer fokus på melken)
latte macchiato con decaffeinato
marocchino (med en dråpe varm steamet melk og sjokoladepulver)
in tazza fredda (i en kald kopp)
con latte freddo (med kald melk)
con latte a parte (med melk ved siden av)
freddo (kald/iskaffe)
freddo shakerato (kald og ristet som en koktail)
irish
frappé (gresk stil/iskaffe)
caffè crème (fransk stil)
monachella (espresso med varm sjokolade og vispet krem)
genovese (en marocchino uten sjokoladepulver)
Ti klassiske kaffebarer i Roma:
1. Rosati på Piazza del Popolo
2. Ciampini på Piazza San Lorenzo in Lucina
3. Canova Tadolini i Via del Babuino
4. Caffè della Pace, i Via della Pace 3-7
5. Tazza d'Oro i 84 Via degli Orfani, ved Pantheon
6. Sant'Eustachio på Piazza Sant-Eustaccio
7. Sabatini på Piazza Santa Maria in Trastevere
8. Canova på Piazza del Popolo
9. Caffé Greco i 86 Via Condotti
10. Caffetteria-Bistrot del Bramante under buegangene i Chiostro del Bramante i 5 Arco della Pace.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar