tirsdag 1. november 2016

Flere Roma-bøker på Oslo bokfestival


Fredag 4. november starter Oslo bokfestival på Litteraturhuset i Oslo. Det blir arrangementer hele helgen på festivalens tre scener og alt er gratis. Billettene kan hentes i Oslo bokfestivals informasjonsskranke på Litteraturhuset samme dag som arrangementet finner sted. Det deles også ut billetter ved døren til hvert arrangement hvis det er flere ledige plasser igjen.


Fredag 4. november kl 18.00 – 19.30 
i ”Amalie Skram” arrangeres:

Roma – byen som aldri slutter å fascinere:

Da kommer tegneren Jan Altern som har vandret rundt i Romas gater i mange år med sin blyant og tegnebok og er bokaktuell med boken: Mitt Roma – med blyant i den evige stad. Og Kirsti Gulowsen og Olav Steen som har utgitt en kulturhistorisk reisehåndbok: Roma - kunsten, arkitekturen, historien

De møtes til samtale om Roma med Thomas Thiis-Evensen og Morten Krogvold. 





Fredag 4. november kl 20.00 – 20.45 
i ”Amalie Skram” arrangeres:

Smaken av Roma. Nye trender & glemte oppskrifter fra Den evige stad:

Journalist Katie Parla som har bodd i Roma i 13 år, forteller om det romerske kjøkken – cucina romana og om den skjulte byen som turistene ikke så lett oppdager. Hun skriver i boken, Smaken av Roma, om hvordan dagens romerske kjøkken er influert av sin to tusen år gamle kultur og historie. Boken er spekket med oppskrifter på klassiske romerske retter og er utgitt sammen med fotograf Kristina Gill.

Smaken av Roma av Katie Parla og Kristina Gill (via)


Lørdag 5. november kl 17.30 – 18.15 
i ”Kvernland” arrangeres:

FemiRoma – en drøm om livsmål, vilje, nettverk, glede, løp og om duften av Roma:

Vibeke Bjerg startet FemiRoma, et nettverk for kvinner, der et av delmålene var å løpe maraton i Roma. Byen hun elsker og har vært mye i. Hun vil dele sin historie om det å leve et liv med smerter og å gjennomgå to våkne hjernekreftoperasjoner, men like fullt klare å beholde og jobbe for sine mål og drømmer. I 2015 skrev Mitt Roma om Roma maraton og FemiRoma, se her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar